Spirale cu migdale

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Spirale cu migdale
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 8 foi de placinta (160g), foarte subtiri 500 g migdale curatate 150 g miere 1 lingurita ulei de flori de portocal 80 g zahar 1 lingurita scortisoara macinata 1 ou 70 g unt ulei de masline
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se topeste untul, se ia jumatate din el si se combina cu migdalele; se trece apoi prin blender impreuna cu zaharul, scortisoara si uleiul de flori de portocal, si se proceseaza pana se obtine o pasta.
Se intinde albus de ou peste foile de placinta care se aliniaza astfel incat marginea fiecaruia sa se petreaca peste foaia urmatoare. Se modeleaza pasta de migdale intr-un cilindru lung care se asaz pe mijlocul foilor de placinta. Se impaturesc foile ca sa formeza un fel de tub ce este apoi rasucit in forma de spirala.
Se unge cu ulei de masline o forma de copt rotunda, se asaza spirala in forma si se unge cu restul de unt.
Se da la cuptor la 170 °C, timp de 30 de minute.
Intre timp, se incalzeste mierea, la flacara mica. Cand prajitura este gata, se toarna mierea lichida peste ea. Se serveste calda.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.