Spuma de ciocolata alba cu aroma de mastic

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / creme si sufleuri
Spuma de ciocolata alba cu aroma de mastic
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Este o reteta originara din insula Chios, unde masticul este un ingredient extrem de des folosit.
stelute
Ingrediente : 750 g ciocolata alba 200 ml apa 1/2 lingurita coaja de portocala rasa 30 g zahar tos 6 oua (se separa galbenusurile de albusuri) 500 g frisca 1 lingura apa de mastic
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se topeste ciocolata in bain marie si se adauga apa si coaja rasa de portocale. Se bat albusurile, se bate frisca separat. Se adauga albusurile batute, frisca batuta, cele 6 galbenusuri si restul ingredientelor la mixtura de ciocolata topita. Se amesteca usor de la fund catre suprafata.
Se toarna intr-un vas de servit, se orneaza cu ciocolata rasa (alba sau neagra) sau cu coaja de portocala, sau cu sirop de ciocolata sau de fructe.
Se poate manca si cu fructe, mai ales cu capsuni.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.