Stir-fry de ciuperci

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Stir-fry de ciuperci
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de alune 6 cepe verzi, feliate 1 lingura de pasta verde de curry (vezi reteta mai jos) 120 g ciuperci shiitake, taiate in jumatate 120 g ciuperci pleurotus 120 g ciuperci champignon 120 g ciuperci de padure, feliate 2 linguri de sos de soia 1 lingurita de zahar de palmier, sau zahar brun 200 g castane de apa, din cutie, scurse, spalate si feliate 55 g muguri de fasole mung taitei fierti, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 18 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se stir-fry ceapa verde timp de 30 de secunde. Se adauga pasta de curry si se continua 2 minute. Se adauga toate ciupercile si se continua cateva minute, pana ce sunt fragede.
Se adauga sos de soia, zahar, castane de apa si muguri de fasole si se gatesc 2 minute, pana ce toate ingredientele sunt incinse si fragede.
Se servesc ciupercile fierbinti, alaturi de taitei.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta verde de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 1 lingurita de pasta de creveti 15 ardei iuti verzi, proaspeti, tocati 2 salote, tocate 6 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 6 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de sare 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.