Stir-fry de orez cu legume

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Stir-fry de orez cu legume
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 300 g orez cu bob lung 300 g fasole verde pastai, taiate bucati 300 g broccoli, taiate bucati 75 g alune caju prajite 1/2 cana vin alb sec 1/2 cana sos de chili dulce 6 linguri ulei de arahide 3 linguri sos de soia 1 ardei iute rosu, fara seminte, taiat bucatele 1 morcov taiat bucati 1 ardei gras galben, taiat rondele 1 ceapa medie, tocata 4 catei usturoi, tocati 6 cm bucata ghimbir, tocata marunt sare, dupa gust piper proaspat macinat, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se lasa la inmuiat, in apa fierbinte orezul, timp de 30 de minute. Se scurge si se spala sub jet de apa, ca sa se indeparteze amidonul. Se fierbe in apa multa, cu putina sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.
Se incing 3 linguri ulei de arahide in wok si se calesc ceapa si usturoiul, 2-3 minute, amestecand continuu. Se adauga ghimbirul si ardeiul iute, se amesteca 2 minute, apoi se adauga ardeiul gras si morcovul.
Se adauga broccoli si fasolea verde si se gatesc 6-8 minute, la foc mediu, amestecand ocazional.
Se stinge cu vin alb, se adauga sosul dulce de chili, sosul de soia si restul de ulei. Se lasa sa fiarba 3-4 minute la foc iute.
Se adauga orezul si alunele caju, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.