fel principal / pasare
Stir-fry de pui cu taitei
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Ingrediente :
180 g taitei de orez
750 g piept de pui dezosat, fara piele, feliat subtire
2 lingurite de ghimbir, ras
2 linguri de ulei de alune
120 g muguri de fasole
300 g bok choy, tocat
80 ml suc de limeta
4 linguri sos dulce de ardei iuti
2 lingurite de sos de peste
1 1/2 lingura de zahar de palmier, sau zahar brun
2 linguri de coriandru proaspat, tocat marunt
1/3 cana cu frunze proaspete de menta, rupte bucatele
4 cepe verzi, taiate rondele subtiri
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
thailandeza
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 25 minute
Indicatii :
Se pun taiteii intr-un vas termorezistent si se acopera cu apa clocotita. Se lasa la inmuiat 3-4 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg.
Se combina intr-un castron carnea cu ghimbirul. Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare. Se stir-fry puiul, in transe, pana ce este facut.
Se adauga in wok, la carne, muguri de fasole, bok choy, suc de limeta, sos dulce de ardei iuti, sos de peste, zahar, coriandru si menta. Se amesteca, pana ce toate ingredientele sunt fierbinti. Se adauga ceapa verde si taiteii si se amesteca rapid. Se serveste imediat, fierbinte.
Taguri :
taitei, piept de pui, ghimbir, ulei de alune, fasole, bok choy, limeta, sos dulce, sos de peste, zahar de palmier, coriandru, menta, ceapa verde
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.