Stir-fry de vita cu legume

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Stir-fry de vita cu legume
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Reteta se poate prepara si cu o zi inainte. Se pastreaza in frigider, acoperita, ca aromele sa aiba timp sa se dezvolte.
stelute
Ingrediente : 350 g muschi de vita, taiat feliute subtiri 1 lingura de ulei de alune 1 ardei gras verde, circa 200 g, taiat fasiute subtiri 300 g fasole verde 200 g ciupercute, taiate in sferturi 4 linguri de apa 80 a alune nesarate, prajite 1/3 cana cu bulion de vita (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 4 linguri de sos de soia 2 linguri de sos hoisin 6 linguri de sos de prune 1 lingurita de ulei de susan 2 cm bucata de ghimbir, dat prin razatoare 4 catei de usturoi, pisati
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 12 ore 30 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron mare carnea cu sos de soia, sos hoisin, sos de prune, ulei de susan, ghimbir si usturoi. Se acopera castronul si se lasa carnea la marinat 12 ore in frigider. Se scurge apoi bine si se arunca marinada.

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, neaderenta. Se stir-fry carnea pana se se rumeneste uniform, apoi se scoate cu o spumiera si se pastreaza la cald.

Se adauga in wok legumele si se stir-fry 2 minute. Se adauga apa si bulionul si se da amestecul in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierb ingredientele pana ce legumele sunt fragede.

Se readuce carnea in wok si se gateste 3-4 minute, pana ce este frageda si bine incinsa. Se presara cu alune sis e serveste alaturi de orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.