Stridii Bonne Femme

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Stridii Bonne Femme
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 36 stridii crude, fara cochilii, in suc propriu 3 linguri unt 3 linguri faina 1/2 cana vin alb 3/4 cana ceapa verde tocata 1 lingura patrunjel tocat sare piper alb 1 cana fulgi carne de crabi, cocoloase 3 linguri cascaval ras 3 linguri branza Romano rasa (sau parmesan) 1/4 cana firimituri de paine uscate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se fierb stridiile in suc propriu cca. 5 minute, pana ce carnea lor se umfla si devine opaca. Se scurg si se pun deoparte, pastrand lichidul in care au fiert.
Se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina, amestecand, pana ce mixtura devine spumoasa, cca. 2 minute. Se adauga apoi vinul si ceapa verde, se da in clocot si se adauga lichidul in care au fiert stridiile.
Se adauga patrunjelul, se asezoneaza cu sare si piper alb, dupa gust, si se fierbe incet 15 minute. Se adauga stridiile si carnea de crabi, cu grija ca cocoloasele ca nu se desfaca.
Se incalzeste cuptorul la 200 °C.
Mixtura obtinuta se asaza cu o lingura in forme sau vase termorezistente.
Se amesteca firimiturile de paine cu branza Romano si cu cascavalul ras; mixtura obtinuta se presara peste amestecaul de stridii.
Se da la cuptor pana ce branza se topeste si se rumeneste, cca. 10 minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.