Stridii cu topping de cimbru si maghiran

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Stridii cu topping de cimbru si maghiran
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 36 de stridii 1 1/3 cana ulei de masline 3 vinete mari, curatate de coaja si taiate bucatele 3/4 cana ceapa verde tocata 1 lingura cimbru uscat 1 lingurita maghiran uscat 1 lingurita oregano uscat 3 foi de dafin 2 cani rosii tocate 1 lingurita usturoi tocat 1/3 cana patrunjel proaspat, tocat sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se spala stridiile bine de tot frecandu-le, in apa rece. Se indeparteaza cele moarte (se bat usor peste cochilie ca sa se intredeschida; cele moarte nu se deschid). Se deschid stridiile, se arunca o jumatate a cochiliei; se asaza pe o tava de cuptor, cu concavitatea in sus.
Se incinge cuptorul la 200 °C.
Se incinge uleiul intr-o cratita, la foc iute. Se adauga vinetele si se soteaza 7 minute. Se adauga ceapa verde, cimbrul, maghiranul, oregano si foile de dafin; se soteaza 4 minute.
Se adauga rosiile tocate, se da in clocot si se fierbe, la foc mediu, 3 minute.
Se adauga usturoiul si patrunjelul si se gateste inca 5 minute. Se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper; se scot foile de dafin.
Se lasa sa se raceasca.
Se pune toppingul peste stridii (cu o lingurita) si se da tava la cuptor timp de 7-10 minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.