Stridii cu topping de telina si anghinare

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Stridii cu topping de telina si anghinare
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 36 de stridii 3/4 cana unt 2 1/4 cana ceapa tocata 3 1/2 cana telina tocata 7 1/2 cana anghinare curatata, fiarta si tocata marunt 2 foi de dafin piper de Cayenne, dupa gust 3/4 cana vin alb 3 cani sos Veloute de peste (vezi reteta mai jos) 1 cana firimituri uscate de paine sare piper alb macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se spala stridiile bine de tot frecandu-le, in apa rece. Se indeparteaza cele moarte (se bat usor peste cochilie ca sa se intredeschida; cele moarte nu se deschid). Se deschid stridiile, se arunca o jumatate a cochiliei; se asaza pe o tava de cuptor, cu concavitatea in sus.
Se incinge cuptorul la 200 °C.
Se topeste untul intr-o cratita, la foc iute. Se adauga ceapa si telina si se soteaza 5 minute. Se adauga apoi anghinarea, foile de dafin, piper de Cayenne si vin, Se amesteca bine si se adauga sosul Veloute. Se da in clocot, se micsoreaza flacara la mediu si se fierbe 4 minute, apoi se adauga firimiturile de paine si se amesteca pana ce se obtine o pasta.
Se asezoneaza cu sare si piper alb, apoi se scot foile de dafin. Se lasa sa se raceasca.
Se pune topping-ul peste stridii (cu o lingurita) si se da tava la cuptor timp de 7-10 minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Veloute pentru peste, in stil creol
Ingrediente : 3/4 cana faina 1/4 cana unt 3 cani supa concentrata de peste (din cubulete de concentrat) 1/2 cana smantana sare, dupa gust piper alb macinat, dupa gust nucsoara macinata, dupa gust
Indicatii : Intr-o cratita, la foc mediu, se face un roux (rantas) cu faina si unt; se amesteca pe foc pana ce se coloreaza usor in auriu-maroniu (10-12 minute). Se adauga supa fierbinte si se fierbe pana ce lichidul adera la fundul unei linguri.
Se adauga smantana si se fierbe 5-6 minute, apoi se asezoneaza cu sare, piper alb si nucsoara. Se scurge printr-o sita fina.