Stridii la gratar pe pat de sare

Cautare:
gustari / calde
Stridii la gratar pe pat de sare
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 12 stridii de Pacific 50 g unt moale 2 catei de usturoi, zdrobiti 3 linguri de pesmet din paine prajita (vezi pag.14) 1 legatura mica de patrunjel, tocat sare si piper negru Ca suport pentru stridii: o punga de sare grunjoasa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se asaza stridiile, cu partea plata in sus, intr-o cratita mare. Se adauga destula apa rece ca sa acopere fundul vasului si se fierb in aburi, acoperite, la foc mediu, timp de 2 minute, pana se deschid. Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se incalzeste gratarul la maxim.
Se sfarama untul intr-un castronel; se adauga usturoiul, apoi pesmetul si se amesteca. Se adauga patrunjelul, impreuna cu putina sare si cu piper din belsug.
Se umple pe jumatate tava de copt cu sare grunjoasa. Se deschid stridiile, avand grija sa nu se piarda sucul din interior. Se scoate carnea si se plaseaza in jumatatea de cochilie mai adanca. Se fixeaza bine stridiile in sare, in asa fel incat sa nu se clatine, iar deasupra lor se pune mixtura de pesmet.
Se frig 1-2 minute, pana ce toppingul se rumeneste usor si incepe sa faca bule. Se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.