Stridii la gratar

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Stridii la gratar
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 24 de stridii 2 linguri pasta de tomate 2 catei de usturoi 2 cepe mici, dulci 1 ceapa mica rosie, tocata 2 fire coriandru (sau patrunjel) proaspat, tocat 1/2 lingurita boabe de piper de Szechuan, prajite 1 ardei iute, curatat de seminte, tocat 2 1/2 linguri otet alb 75 g zahar brun 80 ml ulei de susan 4 lingurita ghimbir proaspat, dat prin razatoare 1/2 lingurita piper de Cayenne 1 1/2 lamaie, zeama de la 125 ml sos teriyaki 80 ml sos de soia 3-4 picaturi sos iute (Tobasco sau similar) 225 g pancetta (sau kaiser), feliata subtire
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 8 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se amesteca toate ingredientele (cu exceptia stridiilor si a pancettei) pana se obtine o mixtura omogena.
Se pune pancetta intr-o tava de copt si se coace la cuptor (la 180 °C) timp de 3-4 minute, pana se rumeneste putin. Se usuca cu prosoape de hartie si se taie patratele de 5-6 mm.
Se desfac stridiile si se arunca jumatatea superioara a cochiliei (valva de sus). Se clatesc stridiile sub jet de apa.
Se asaza stridiile (in cochilia inferioara) pe gratar si se toarna deasupra mixtura obtinuta mai sus. Se presara peste ele bucatelele de pancetta. Se tin pe gratar 5-7 minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.