Stridii Suzette

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Stridii Suzette
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 36 de stridii 10 linguri unt 6 felii de bacon crud, tocate 150 g radacina de telina tocata 3 1/2 cani ceapa verde tocata 2 linguri patrunjel proaspat, tocat 450 g ardei gras tocat 2 foi de dafin 1/2 lingurita cimbru uscat 1/2 lingurita piper de Cayenne 6 linguri coniac 5 1/3 cani sos Veloute de peste (vezi reteta mai jos) sare piper alb macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se spala stridiile bine de tot frecandu-le, in apa rece. Se indeparteaza cele moarte (se bat usor peste cochilie ca sa se intredeschida; cele moarte nu se deschid). Se deschid stridiile, se arunca o jumatate a cochiliei; se asaza pe o tava de cuptor, cu concavitatea in sus.
Se incalzeste cuptorul la 200 °C.
Se topeste untul intr-o cratita, la foc iute. Se adauga baconul si se prajeste 2 minute, apoi se adauga legumele, cimbrul, patrunjelul si piperul de Cayenne. Se amesteca bine si se gateste 3 minute, apoi se adauga coniacul si sosul Veloute. Se da in clocot, se fierbe 2 minute, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet 2 minute.
Se asezoneaza cu sare si piper alb. Se scot foile de dafin. Se lasa sa se raceasca inainte de a se pune cu o lingura peste stridii. Se dau la cuptor 7-10 minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Veloute pentru peste, in stil creol
Ingrediente : 3/4 cana faina 1/4 cana unt 3 cani supa concentrata de peste (din cubulete de concentrat) 1/2 cana smantana sare, dupa gust piper alb macinat, dupa gust nucsoara macinata, dupa gust
Indicatii : Intr-o cratita, la foc mediu, se face un roux (rantas) cu faina si unt; se amesteca pe foc pana ce se coloreaza usor in auriu-maroniu (10-12 minute). Se adauga supa fierbinte si se fierbe pana ce lichidul adera la fundul unei linguri.
Se adauga smantana si se fierbe 5-6 minute, apoi se asezoneaza cu sare, piper alb si nucsoara. Se scurge printr-o sita fina.