Strudel cu mac si mango

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Strudel cu mac si mango
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 100 g aluat pentru strudel (vezi reteta mai jos) 3 linguri unt lichid 1 mango curatat de seminte si taiat in cubulete mici 250 g seminte de mac 3 linguri zahar pudra untura pentru tava
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200°C. Aluatul de strudel se intinde pe un servet umed. Se imprastie jumatate din cantitatea de unt pe toata suprafata acestuia.
Se amesteca macul cu mango si se presara deasupra untului lasand marginile aluatului nepresarate. Se ruleaza aluatul cu ajutorul servetului si se aseaza intr-o tava unsa dinainte cu untura. Se unge pe deasupra cu restul de unt. Se coace pe gratarul de jos, aproximativ 35 minute. Se pudreaza cu zahar pudra.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Aluat pentru strudel
Ingrediente : 1 cana faina un varf de sare 1 1/2 lingura unt topit (sau 2 linguri ulei) 1 ou 1/2 cana apa calduta putina margarina (sau unt, sau ulei) unt moale pentru a unge strudelul
Indicatii : Se cerne faina intr-un castron. Se face o adancitura in centru. Se adauga in adancitura sarea, untul topit si out. Se amesteca bine. Se framanta pana se obtine o coca moale. Se adauga apa treptat, pana ce coca formeaza un aluat mediu-tare.
Se continua framantatul pana ce aluatul nu mai este lipicios, ci are o suprafata matasoasa si lucioasa. Cat timp se framanta, se plesneste aluatul de cateva ori de o suprafata presarata cu faina (ca sa iasa bulele de aer), pana ce este suplu si moale. Se formeaza o bila din aluat, se unge cu ulei , se acopera si se lasa sa stea cel putin 30 de minute.