Strudel cu mere vienez

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Strudel cu mere vienez
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1/3 cana stafide 2 linguri rom 1,5 kg mere, curatati si taiati feliute 1/2 cana zahar 1/2 lingurita scortisoara macinata 1/2 cana pesmet faina 100g unt zahar pudra cernut migdale, fulgi (pentru ornat) aluat pentru strudel (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se spala si se usuca bine stafidele; se toarna rom peste ele si se lasa sa stea.
Se combina feliutele de mere cu scortisoara si zahar; se amesteca.
Se intinde un prosop mare pe masa de bucatarie si se presara faina peste el. Se intinde foaia de aluat cat sa fie foarte subtire, impingand cu grija aluatul de la centrul spre marginile ei, folosind spatele mainilor. Se indeparteaza marginile de aluat ingrosate.
Se incalzeste cuptorul la 200C. Se unge cu unt o forma de copt.
Se presara pesmet peste aluat si se acopera 2/3 din foaie cu amestecul de mere; se presara peste stratul de mere stafidele inmuiate in rom. Se impaturesc marginile foii de aluat peste umplutura si, folosind prosopul, se ruleaza usor (ca in cazul unei rulade). Se foloseste prosopul ca sa se rostogoleasca strudelul in forma de copt. Se unge apoi strudelul cu unt.
Se coace 45-60 de minute. Ocazional, se unge cu unt.
Se serveste cald, presarat din belsug cu zahar pudra si ornat cu fulgi de migdale.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Aluat pentru strudel
Ingrediente : 1 cana faina un varf de sare 1 1/2 lingura unt topit (sau 2 linguri ulei) 1 ou 1/2 cana apa calduta putina margarina (sau unt, sau ulei) unt moale pentru a unge strudelul
Indicatii : Se cerne faina intr-un castron. Se face o adancitura in centru. Se adauga in adancitura sarea, untul topit si out. Se amesteca bine. Se framanta pana se obtine o coca moale. Se adauga apa treptat, pana ce coca formeaza un aluat mediu-tare.
Se continua framantatul pana ce aluatul nu mai este lipicios, ci are o suprafata matasoasa si lucioasa. Cat timp se framanta, se plesneste aluatul de cateva ori de o suprafata presarata cu faina (ca sa iasa bulele de aer), pana ce este suplu si moale. Se formeaza o bila din aluat, se unge cu ulei , se acopera si se lasa sa stea cel putin 30 de minute.