Strudel de prune cu Amaretto

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Strudel de prune cu Amaretto
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 100 g aluat pentru strudel (vezi reteta mai jos) 3 linguri unt lichid 400 g prune 3 linguri zahar 2 lingurite Amaretto (lichior de migdale) cativa biscuiti zdrobiti untura pentru tava 3 linguri zahar pudra
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se intinde aluatul de strudel pe un servet umed. Se unge aluatul cu jumatate din cantitatea de unt.
Se spala prunele, se indeparteaza samburii si se taie in cuburi de 1 cm. Se amesteca cubuletele de prune cu zahar si lichior.
Se presara peste aluat biscuti zdrobiti avand grija sa se lase o margine de 2 cm nepresarata. Cubuletele de prune se aseaza deasupra biscuitilor. Se ruleaza aluatul cu ajutorul servetului. Rulada formata se aseaza intr-o tava unsa cu untura. Se unge rulada deasupra cu restul de unt ramas. Se coace pe gratarul de jos al cuptorului, 35 de minute. Se presara zahar pudra.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.