Stufat de melci

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Stufat de melci
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Este o gustare care merge foarte bine la vin.
stelute
Ingrediente : 1 kg melci mari 1 kg cepe mici, feliate 1 1/2 cana ulei de masline 8 catei usturoi, tocati marunt 1/2 cana otet 1 lingura rozmarin 1 lingura cimbru 4 foi de dafin 5 rosii coapte, curatate si taiate marunt sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se pun melcii intr-un vas cu apa, cu o seara inainte si se acopera cu un capac greu (ca sa nu iasa afara). Se spala bine si se pun in cratita, la foc mic, cu apa. Cand incepe sa spumeze, se adauga sarea si se amesteca puternic, intr-un singur sens, cu o lingura de lemn (invartirea ajuta melcii sa iasa din cochilie). Se lasa la fiert cca. 15 minute, apoi se scurg (apa in care au fiert se pastreaza).
Cu un cutit ascutit se face o gaura in cochilie, in partea din spate. Se clatesc in apa in care au fiert, ca sa nu piarda gustul.
Se incinge intr-o cratita uleiul de masline, se adauga apoi ceapa si usturoiul. Se lasa 3 minute sa se prajeasca. Se adauga apoi rosiile, foile de dafin, rozmarinul, cimbrul, otetul, sarea si piperul. Se completeaza cu putina apa si se lasa la fiert, la foc mic, acoperit. Dupa cca. 5 minute, se adauga si melcii. Se lasa totul la fiert 15-20 de minute, pana cand ramane doar putin sos.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.