Suberek

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Suberek
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 800 g faina 300 ml apa calduta 3 lingurite de sare 2 lingurite de zahar 450 g carne de vita tocata 2 cepe tocate 1 lingura de piper negru, macinat 1 ou ulei pentru prajit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mongola Grad de dificultate: mediu Cantitate : 20 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se framanta o coca adaugandu-se treptat, amestecand continuu, apa, sare, zahar si faina. In final, coca nu trebuie sa fie vartoasa, dar nici foarte moale.
Imediat dupa ce este framantat, aluatul se taie in fasii lungi si grosute care se taie apoi in bucati mai mici din care se fac bile. Acestea se intind in foi rotunde si subtiri (atentie, nu trebuie sa fie mai groase de 3-4 mm). Din cantitatile mentionate, ar trebui sa iasa 20-21 foi rotunde.
Pentru umplutura, carnea tocata se amesteca bine cu ceapa, piper, putina sare si ou.
In fiecare foaie intinsa se pune o lingura de carne si se imprastie (pe jumatate din foaie), iar a doua jumatate se pliaza peste prima si, cam la jumatate de centimetru de margine, aluatul este presat cu varfurile degetelor.
Apoi, cu marginea unei farfurii mici se taie aluatul la 1 mm de locul a fost presat cu degetele si apoi se indeparteaza marginile.
Din marginile taiate nu se mai fac alte foi.
Suberekul se prajeste in ulei foarte bine incins. Se pun cam 2-3 cm (inaltime) de ulei in tigaie (suberekul nu trebuie sa fie acoperit de ulei).
Dupa ce s-a prajit, se scoate intr-o farfurie in care e lasat cateva secunde, dupa care se pune intr-un vas de inox si se acopera cu un capac. Se pastreaza astfel cald multe ore. E foarte important sa fie acoperit, pentru ca aburii fragezesc foarte bine aluatul, acesta devenind moale.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.