Sufleu cu sos caramel

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / creme si sufleuri
Sufleu cu sos caramel
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 oua 110 g zahar 500 ml lapte 1 1/2 lingurita extract de vanilie 1/2 lingurita nucsoara macinata 1/2 lingurita ulei vegetal sos caramel (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se bat ouale intr-un castron impreuna cu zaharul, pana se obtine o mixtura cremoasa.
Se incinge laptele intr-o cratita, apoi se toarna laptele incet, peste amestecul de oua, amestecand continuu. Se adauga apoi extractul de vanilie.
Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se intinde uleiul pe fundul si peretii laterali a 4 forme de sufleu. Se toarna sufleul printr-o sita in forme; se presara nucsoara deasupra. Se asaza formele pe o tava de copt (sau o cratita mare) si se adauga apa cat sa formeze un strat gros cat jumatate din inaltimea formelor. Se dau la cuptor timp de 25-30 de minute, pana ce un cutit infipt in centrul sufleurilor iese afara curat. Se scot apoi si se lasa sa se raceasca, dupa care se dau la frigider.
Se servesc reci, cu sos caramel rece.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos caramel
Ingrediente : 225 g zahar alb 250 ml apa clocotita
Indicatii : Se toarna zaharul intr-o cratita, la foc mic si se lasa, fara sa se amestece, pana ce zaharul se topeste si capata o culoare bruna. Se scutura cratita din cand in cand pentru ca zaharul sa nu se arda.
Cand zaharul este complet topit, se adauga apa clocotita, lucrand rapid si purtand manusi pentru ca protectie impotriva stropiturilor. Se gateste, amestecand, 3-4 minute.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.