Sufleu de porumb

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Sufleu de porumb
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Sufleurile latino-americane sunt destul de diferite de cele franceze, din care sunt inspirate. De exemplu, acest sufleu va creste doar putin, totusi textura sa va fi usoara si pufoasa.
stelute
Ingrediente : 75 g unt 300 g cartofi dulci, curatati si taiati cubulete 300 g dovleac, curatat si taiat cubulete 300 g boabe de porumb decongelate 3 cepe verzi tocata 150 g branza Cheddar rasa 5 oua sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se unge cu 15 g de unt un vas pentru copt de 28 cm diametru si 18 cm inaltime.
Se fierb 10 minute cartofii dulci si dovleacul intr-o oala cu apa si putina sare, pana sunt fragezi. Se scurg si se pun deoparte.
Se pun 250 g boabe de porumb intr-un blender. Se adauga ceapa verde si se proceseaza pana se obtine un amestec omogen.
Se topeste restul de unt intr-o cratita si se adauga mixtura de porumb si ceapa verde. Se gateste1-2 minute, amestecand continuu, la foc mic. Se adauga branza amestecand pana ce se topeste. Se asezoneaza din belsug cu sare si piper. Se ia cratita de pe foc.
Se separa 3 dintre oua, iar cele 2 ramase se adauga in castronelul cu galbenusuri. Se amesteca usor, apoi se adauga mixtura de oua in cratita si se amesteca. Se adauga cartofii dulci, dovleacul si restul de boabe de porumb.
Se bat albusurile de ou pana ce se intaresc, apoi se incorporeaza in cratita.
Se transfera mixtura din cratita in vasul uns cu unt. Se asaza acesta in alt vas, mai mare si se toarna apa fierbinte cat sa ajunga la jumatatea inaltimii vasului in care este sufleul. Se da la cuptor 35-40 de minute, pana se rumeneste. Daca sufleul pare inca lichid cand se inclina vasul, se mai lasa alte 5-10 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, dupa care se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.