Sufleu din branza de capra

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Sufleu din branza de capra
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 50 g alune, migdale sau nuci macinate 25 g unt la termperatura camerei 15 g faina 5 linguri lapte sare piper negru 100 g branza tare de capra 1 galbenus mare de ou 3 albusuri mari de ou
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 190 °C. Se pune un vas cu apa la fiert. Se presara alunele intr-o tigaie si se prajesc cu grija, amestecand, pana ce se fac galben-aurii.
Se foloseste jumatate din unt ca sa se unga interiorul a patru forme de sufleu, de 200 ml. Se impart alunele prajite in mod egal intre cele patru forme, care se scutura pentru ca alunele sa acopere suprafetele in mod uniform.
Se topeste untul ramas intr-o cratita, se adauga faina si se caleste, amestecand pana ce mixtura se ingroasa. Se asezoneaza dupa gust.
Se taie branza de capra bucatele mici, se adauga putin mai mult de jumatate in cratita si se amesteca bine. Cand branza s-a topit, se ia cratita de pe foc si se adauga galbenusul de ou.
Se bat albusurile pina ce se fac spuma. Cu o lingura mare de metal, se adauga o treime in sosul de branza, apoi se adauga restul, cu mare grija.
Se imparte branza ramasa intre cele patru forme, iar deasupra ei se toarna mixtura de sufleu. Se asaza formele intr-o tava de copt care se umple cu apa clocotita, pana la jumatatea inaltimii formelor. Se pune tava in cuptor, in jumatatea superioara a acestuia, timp de 10 minute, pana ce sufleul a crescut, s-a intarit putin si s-a rumenit.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.