Sufleu rece de mango, ornat cu nuca de cocos

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / creme si sufleuri
Sufleu rece de mango, ornat cu nuca de cocos
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 mango mici, decojite, curatate de samburi si tocate 30 ml apa 1 lingura de gelatina pudra 2 galbenusuri de ou 115 g zahar super fin 120 ml lapte 1 portocala, coaja rasa de la 300 ml frisca feliute de nuca de cocos prajite (sau nuca de cocos data prin razatoarea mare), pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 5 ore 0 minute
Indicatii :

Se pun cateva bucatele de mango pe fundul a 4 forme de sufleu. Se infasoara un “guler” de hartie pergament, unsa cu putin ulei, in jurul exteriorului formelor, avand grija sa depaseasca inaltimea acestora cu cativa centimetri. Se fixeaza cu banda adeziva, apoi se leaga cu sfoara.
Se toarna apa intr-un castron termorezistent si se presara cu gelatina. Se lasa sa stea 5 minute, pana capata aspect buretos. Se pune castronul intr-o cratita cu apa fierbinte, amestecand ocazional, pana ce gelatina s-a dizolvat complet.
Intre timp, in alt castron termorezistent, se bat galbenusurile cu zaharul si laptele. Se pune si acest castron intr-o cratita cu apa fierbinte si se amesteca pana ce mixtura se face groasa si spumoasa. Se ia castronul din cratita si se amesteca crema in continuare pana ce se raceste. Se incorporeaza in ea gelatina din primul castron.
Se fac piure intr-un blender bucatelele de mango ramase, apoi se incorporeaza piureul si coaja rasa de portocale in mixtura de galbenusuri. Se pune deoparte crema, pana incepe sa se ingroase.
Se bate frisca pana ce capata consistenta. Se pun deoparte 4 linguri, iar restul se incorporeaza in crema de mango. Se toarna crema in forme, pana ce depaseste inaltimea acestora cu 2-3 cm. Se raceste 4 ore, pana ce este bine inchegata.
Se scot apoi, cu grija, “gulerele” de hartie pergament. Se pune deasupra fiecarei forma 1 lingura de frisca si se decoreaza cu nuca de cocos prajita.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.