Supa caraibiana de pui

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / pasare
Supa caraibiana de pui
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri faina 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper proaspat macinat 8 pulpe de pui (circa 1,8 kg) dezosate, fara piele, taiate bucatele 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare (200 g) tocata marunt 2 catei de usturoi pisati 1 cartof rosu mic (250 g), taiat bucati de 2 cm 2 morcovi medii (240 g), taiati rondele 2 tulpini de telina (150 g), tocate marunt 2 banane plantain (400 g) taiate rondele 1/4 cana (50 g) linte rosie 1,5 litri zeama de pui 1 lingurita sos de ardei iute 1 bouquet garni (vezi reteta mai jos) 150 g paste (penne, macaroane, melcisori etc.)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : haitiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se combina faina cu jumatate din sare si din piper intr-un platou adanc. Se tavalesc bine bucatile de pui in aceasta mixtura, ca sa fie uniform acoperite. Se scutura excesul de faina.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare; se prajeste carnea de pui, in transe, circa 5 minute, pana ce se rumeneste. Se pune apoi deoparte.
Se adauga ceapa si usturoiul in aceeasi cratita si se calesc pana ce se inmoaie ceapa. Se adauga cartoful dulce, morcovii si telina. Se gatesc 2 minute, amestecand, sau pana cand legumele sunt bine imbibate de uleiul incins.
Se adauga bananele, lintea, zeama de pui, restul de sare si piper, sosul de ardei iute si bouquet garni; se da totul in clocot, amestecand. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet, acoperind cratita cu un capac, timp de 15 minute.
Se adauga pastele, se da iar in clocot, dupa care se fierbe incet, cu capac, alte 10 minute. Se ia cratita de pe foc si se indeparteaza saculetul cu bouquet garni.
Se serveste supa fierbinte, ornata cu patrunjel tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.