Supa concentrata de vita (Stock)

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / vita
Supa concentrata de vita (Stock)
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Supa concentrata, numita in retetele straine „stock” sau „broth”, este folosita pentru a da gust si aroma mancarurilor cu carne de vita si legume. Un rol asemanator il au cubuletele concentrate, dar zeama preparata in casa este mai gustoasa.
stelute
Ingrediente : 1 kg oase de vita 2 2/3 cani ceapa tocata 2 cani morcovi feliati 1 cana praz tocat 1 1/3 cana telina tocata (tulpini si frunze) 1 cana patrunjel proaspat, tocat 1 lingurita cimbru uscat 2 foi de dafin 6 catei de usturoi intregi 1/2 cana pasta de rosii 5 boabe de piper negru
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 litri Durata : 4 ore 0 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 230 °C si se gatesc oasele 30 de minute, pana se rumenesc. Se pun apoi intr-o oala cu 7-8 litri de apa; se adauga toate celelalte ingrediente si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe 2-3 ore, spumand de cate ori e nevoie.
Se scurge supa printr-o sita, se readuce in oala si se fierbe incet pana se reduce la 1/3 din volum.
Se poate pastra in frigider timp de 3-4 zile.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.