Supa concentrata (zeama) de legume in stil creol

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / legume si fructe
Supa concentrata (zeama) de legume in stil creol
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 morcovi mari dati prin razatoare 1 nap mediu dati prin razatoare 1 ceapa mare decojita 2 tulpini de telina 1 rosie 6 fire de patrunjel verde, tocat grosier 1 catel de usturoi intreg 1 frunza de dafin 3/4 lingurita cimbru uscat, maruntit 1,5 l apa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Se pun legumele, usturoiul, cimbrul si dafinul intr-o oala mare. Se adauga apa si se pune la fiert, la foc mediu. Se spumeaza cu grija in timpul fierberii.
Dupa ce da in clocot, se micsoreaza flacara si se lasa, pe jumatate acoperita, sa fiarba la foc mic, timp de 2 ore. Se strecoara printr-o sita fina (sau panza de tifon). Legumele si verdeata se arunca.
Se toarna cate 0,5 l (2 cani) de supa in borcane care se inchid ermetic si se pastreaza la congelator; poate fi tinuta cca. 6 luni.
Fiecare borcan ajunge pentru 2 portii.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.