Supa condimentata de morcovi

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / legume si fructe
Supa condimentata de morcovi
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 litru de supa de legume sau apa 1 cartof mediu, taiat cubulete 1 cepa medie, tocata 500 g morcovi curatati si taiati cubulete 2 catei mari de usturoi, taiati in sferturi sare piper negru 1 ardei iute verde, proaspat, curatat de seminte si tocat 5 cm bucata radacina de ghimbir, tocata marunt 1 lamaie, sucul de la 2 linguri ulei de masline 1 lingurita garam masala 1 lingurita ulei de susan frunze proaspete de coriandru, pentru ornat coaja de lamaie, sau crutoane, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se da supa in clocot intr-o cratita mare. Cand clocoteste, se adauga legumele si usturoiul cu putina sare. Se da din nou in clocot, se micsoreaza flacara, se acopera partial cratita si se fierbe totul incet, timp de 15-20 de minute.
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie mica si se prajesc ardeiul iute si ghimbirul timp de 1 minut, dar nu se lasa sa se rumeneasca. Se adauga, amestecand, garam masala sau alt amestec de condimente si se gateste 1 minut.
Se adauga uleiul de susan si se amesteca pe foc, pana ce mixtura se ingroasa si formeaza un sos. Se ia tigaita de pe foc si se pune deoparte.
Cand legumele sunt fragede, se adauga in cratita sosul de ghimbir, apoi se proceseaza supa pana ce se transforma intr-un piure fin. Se readuce piureul in cratita, se asezoneaza cu piper negru, dupa gust, apoi se incinge si se serveste supa garnisita dupa dorinta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.