Supa crema de cartofi cu praz

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / legume si fructe
Supa crema de cartofi cu praz
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 linguri unt 2 tulpini de praz, tocate 1 kg cartofi, taiati feliute 3 cani lapte 5 1/2 cani supa pui 1/4 cana ceapa verde tocata 1/4 lingurita cimbru uscat 1 cana smantana sare si piper proaspat macinat, dupa gust 4 linguri amidon 4 linguri apa rece inele de calamar prajite si rumenite, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 8-10 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se topeste untul intr-o cratita si se caleste prazul, la foc mediu, pana se inmoaie.
Se adauga cartofii, laptele, supa, ceapa verde tocata si cimbrul. Se acopera si se fierbe incet cam o ora.
Se amesteca amidonul si apa rece. Se adauga in supa, amestecand constant pentru a nu se forma cocoloase. Se lasa apoi sa fiarba 5-10 minute, amestecand ocazional. Se face supa piure cu un blender.
Se adauga smantana si se incalzeste usor, cat sa nu dea in clocot. Se asezoneaza cu sare si piper. Se garniseste cu inele de calamar prajite si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.