Supa crema de dovleac cu salvie

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / legume si fructe
Supa crema de dovleac cu salvie
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 lingura ulei vegetal 1 kg miez de dovleac taiat cuburi de 2-3 cm 2 mere curatate si feliate 1 ceapa mare tocata 1 lingura zahar 1 lingurita boabe de coriandru macinate 1/2 lingurita boia iute 3 cani zeama de carne de pasare 1 lingura unt 16 frunze proaspete de salvie Seminte de dovleac prajite, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga bucatelele de dovleac, merele si ceapa si se calesc cateva minute. Se adauga zaharul, coriandrul si boiaua. Se gateste, amestecand continuu, 2 minute. Se adauga supa de pui, se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe 10 minute.
Mixtura de dovleac se proceseaza cu un blender pana se obtine o pasta omogena (in doua transe). Se adauga supa de pui daca pasta este prea groasa.
Se topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga frunzele de salvie si se prajesc pana devin crocante. Se scot frunzele si se scurg pe prosoape de hartie.
Se imparte supa in 4 farfurii adanci, se orneaza cu 3 frunze de salvie prajite si seminte de dovleac; se toarna deasupra unt din tigaia in care s-au prajit frunzele.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.