Supa crema de dovlecei cu leustean

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / legume si fructe
Supa crema de dovlecei cu leustean
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 ceapa mare taiata marunt 3 linguri ulei de floarea-soarelui 3 cani dovlecei curatati de coaja si seminte, taiati cubulete 3 morcovi taiati cubulete 2 linguri leustean (sau patunjel) tocat marunt 2 frunze de dafin 1 litru zeama de carne de pasare sau de legume (sau 2 cuburi supa concentrata dizolvate in 1 litru apa fierbinte) sare piper smantana, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : romaneasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o oala, se adauga ceapa tocata si se inabusa cu putina apa, cu capacul pus, la foc mic. Timp de 10-15 minute, pana se inmoaie.
Se adauga cubuletele de dovlecei si morcovi. Se gatesc cu capac, la foc mic, inca 5 minute.
Se adauga leusteanul, foile de dafin si zeama de carne.
Se lasa la fiert la foc mic, cu vasul acoperit, inca 30 minute, pana se fac toate legumele.
Se ia vasul de pe foc, se lasa putin la racit si se scot funzele de dafin.
Se toarna continutul oalei intr-un blender si se proceseaza pana se obtine o crema omogena. Daca este prea groasa, se subtiaza cu supa.
Se serveste supa ornata cu smantana.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.