Supa crema de fasole egipteana

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / leguminoase
Supa crema de fasole egipteana
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 200 g fasole uscata 4 catei de usturoi 1 lamaie, sucul de la 1 lamaie feliata, pentru ornat 1 ardei iute rosu, tocat foarte marunt seminte de chimen macinate 4 linguri ulei de masline sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 7 ore 30 minute
Indicatii :

Se inmoaie fasolea in apa rece timp de 5-6 ore. Se scurge si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa clocotita, impreuna cu uleiul de masline si cateii de usturoi. Se acopera oala si se fierbe 50 de minute la foc mediu.
Se scurge fasolea si se lasa lichidul in oala; se trec boabele de fasole prin blender si apoi se readuc in oala. Se adauga apoi putina sare si zeama de lamaie, se amesteca si se gateste la foc mic pana ce capata consistenta unei supe groase.
Supa se serveste presarata cu chimen si ardei iute, ornata cu feliute de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.