Supa crema de rosii si tarhon, cu crutoane

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / legume si fructe
Supa crema de rosii si tarhon, cu crutoane
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 lingura unt 1 ceapa potrivita, tocata 4 rosii mari, bine coapte, decojite si tocate cubulete 60 ml smantana 1 lingura tarhon proaspat, tocat sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : romaneasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se incinge o tigaie, se adauga untul si se topeste, la foc mediu.
Se adauga ceapa si se caleste 4 minute, amestecand frecvent, pana se inmoaie.
Se adauga rosiile si 3/4 cana apa; se da in clocot, se micsoreaza flacara, se acopera si se inabusa 5 minute, pana se inmoaie rosiile.
Se transfera mixtura intr-un blender si se proceseaza pana se obtine un piure omogen.
Se transfera piureul intr-o oala si se adauga smantana si tarhonul; se amesteca. Daca supa este prea groasa, se subtiaza cu putina apa. Se pune oala pe foc, amestecand continuu, si se lasa pana ce supa este fierbinte (atentie, nu trebuie sa fiarba).
Se potriveste de sare si piper.
Se poate servi atat rece, cat si calda, cu crutoane de paine prajita.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.