Supa crema din inimi de palmier

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / legume si fructe
Supa crema din inimi de palmier
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 25 g unt 2 lingurite de ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt 1 praz mare, taiat rondele subtiri 1 lingura de faina 1 litru zeama de pui 350 g cartofi, curatati si taiati cubulete 2 x 400 g cutii cu inimi de palmier, scurse si feliate 250 ml smantana grasa sare piper negru, proaspat macinat piper de Cayenne, pentru ornat arpagic proaspat tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se incinge untul intr-o oala mare, la foc mic. Se adauga ceapa si prazul si se amesteca bine. Se acopera oala si se calesc 5 minute, pana ce se fac transparente si moi.
Se presara peste ele faina si se amesteca, circa 1 minut. Se toarna supa in tigaie si se adauga cartofii. Se dau in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierb incet timp de 10 minute. Se adauga apoi inimile de palmier si smantana si se fierb incet alte 10 minute.
Se proceseaza legumele si lichidul cu un blender pana se obtine o crema omogena. Se readuce totul in oala si se incinge, adaugand putina apa, daca e necesar. Supa trebuie sa fie consistenta, dar nu prea groasa. Se asezoneaza cu sare si piper.
Se imparte supa in farfurii individuale incalzite, apoi se orneaza cu un praf de piper de Cayenne si arpagic proaspat, tocat. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.