Supa cu coltunasi wonton

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / porc
Supa cu coltunasi wonton
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Este una dintre supele cele mai populare si, de asemenea, si dintre cele mai cunoscute pe plan mondial. Se foloseste zeama de carne de cea mai buna calitate, nu din cea preparata din cubulete de concentrat.
stelute
Ingrediente : 30 de coltunasi wonton (vezi reteta mai jos) 2 litri zeama de carne de pasare 2 lingurite sare 1/2 lingurita piper alb 2 linguri ceapa verde tocata marunt 1 lingura frunze proaspete de coriandru, tocate marunt, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se da zeama de carne in clocot si se adauga sare si piper. Se fierb coltunasii 5 minute, pana ce marginile lor incep sa se onduleze.
Se imparte ceapa verde intre bolurile de supa individuale, se toarna peste ea supa, se pun in boluri cativa coltunasi; se orneaza cu coriandru si se serveste fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Coltunasi wonton
Ingrediente : 175 g carne tocata de porc, nu prea slaba 225 g creveti cruzi, decorticati, curatati si tocati 1/2 lingurita radacina proaspata de ghimbir tocata marunt 1 lingura sos de soia light 1 lingura vin de orez Shiaoxing 2 lingurite ceapa verde tocata 1/4 lingurita zahar 1/4 lingurita piper alb 1/2 lingurita ulei de susan 30 de foi de aluat wonton 1 albus de ou, batut putin
Indicatii : Se combina toate ingredientele, mai putin foile de aluat si albusul de ou, si se amesteca bine pana ce se obtine o pasta onogena. Se pune deoparte si se lasa la odihna cel putin 20 de minute.
Se puna 1 lingurita de umplutura in centrul unei foi wonton. Se ung marginile acesteia cu putin albus de ou. Se aduc unul langa celalalt punctele opuse ale patratului de aluat si se preseaza marginile, doua cate doua, formand o forma asemanatoare unei flori. Se repeta operatia pana se pregatesc toate foile de aluat.
Se presara coltunasii cu putina faina, ca sa nu se lipeasca, si se asaza pe o farfurie, la rece, pana cand vor fi folositi.