Supa cu taitei de orez si tofu

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / paste
Supa cu taitei de orez si tofu
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
Prajind tofu inainte de a fi folosit, se obtine un plus de gust.
stelute
Ingrediente : 200 g tofu tare, bine scurs ulei de alune, pentru prajit 1 litru de bulion de legume (sau preparat din cubulete de concentrat) 5 cepe verzi, taiate in jumatate 1 ardei gras galben, curatat de seminte si feliat 2 tulpini de telina, feliate 1 ceapa mica, taiata rondele subtiri 4 frunze de limeta kafru 2 linguri de sos de soia 1 lingura de pasta verde de curry (vezi reteta mai jos) 175 g taitei lati de orez, inmuiati si scursi frunze proaspete de coriandru, tocate, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Folosind un cutit subtire, se taie tofu cubulete egale. Se toarna uleiul intr-un wok, pana formeaza un strat de 5 cm inaltime, si se incinge. Se prajesc cubuletele de tofu, in transe, pana se rumeneste uniform. Se scoate cu o spumiera, se scurge pe prosoape de hartie si se pune deoparte.
Se toarna bulionul intr-o oala si se da in clocot. Se adauga ceapa verde, ardeiul gras, telina, ceapa, frunzele de limeta kafru, sos de soia si pasta verde de curry; se fierb ingredientele 4-5 minute.
Se adauga taiteii si tofu si se fierb alte 2-3 minute. Se transfera supa in boluri incalzite si se serveste ornata cu frunze tocate de coriandru.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta verde de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 1 lingurita de pasta de creveti 15 ardei iuti verzi, proaspeti, tocati 2 salote, tocate 6 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 6 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de sare 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.