Supa Dchicha

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / cereale
Supa Dchicha
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
In limba marocana, termenul “dchicha” se refera la ovazul pisat. Aceasta supa este tipica pentru iernile din regiunea muntilor Atlas si reprezinta una dintre piesele de rezistenta ale bucatariei berbere. Se poate prepara supa dchicha si cu malai in loc de ovaz macinat.
stelute
Ingrediente : 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita de cimbru, uscat 30 ml ulei de masline 200 g ovaz macinat (sau malai) 500 ml lapte sare piper negru proaspat macinat ulei de masline, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se calesc ceapa, usturoiul si cimbrul in putin ulei de masline fierbinte, intr-o oala.
Se acopera mixtura cu apa si se amesteca cu o spatula de lemn.
Cand mixtura da in clocot, se adauga ovazul macinat (sau malaiul) si se fierbe circa 30 de minute.
Se amesteca supa cu spatula de lemn, ca sa se ingroase.
Se adauga laptele. Se da in clocot si se ia oala de pe foc. Se toarna supa in farfurii individuale si se stropeste cu putin ulei de masline.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.