Supa de broasca testoasa

Cautare:
SMS Fotbal
/ supe si ciorbe
Supa de broasca testoasa
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1/4 cana sare 350 g cana carne de broasca testoasa (sau carne de vita) 6 cani supa concentrata de pui (sau de vita) 2 catei de usturoi 2 foi de dafin 1/2 lingurita cimbru uscat 3 linguri pasta de rosii 1/2 cana tulpini si frunze de telina, tocate 1 cana ceapa verde tocata 1/2 cana ceapa tocata 1 lingura patrunjel proaspat, tocat 1 lamaie, taiata in jumatate 3 linguri sherry 2 oua fierte tari, tocate piper alb 2 linguri roux (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 25 minute
Indicatii :

Se pun la fiert 4 litri de apa, carnea de broasca testoasa si sarea, intr-o oala mare, si se fierbe incet 45 de minute. Se scurge apoi apa, iar carnea se toaca cu cutitul. Se lasa deoparte.
Intr-o oala mare se pun supa de pui, usturoiul, foile de dafin si cimbrul. Se dau in clocot, se adauga pasta de rosii, telina, ceapa, ceapa verde, patrunjelul si lamaia. Se da amestecul din nou in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet 5 minute.
Se adauga carnea si sherry, se da in clocot si se fierbe incet alte 5 minute. Se scot jumatatile de lamaie.
Se adauga ouale, se asezoneaza cu piper alb si sare, dupa gust. Se ingroasa, daca este cazul, cu roux.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Roux
Ingrediente : 1 cana ulei vegetal 1 cana faina
Indicatii : Se pune uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga faina in ulei si se gateste la foc mic, amestecand constant, pana ce mixtura capata culoarea dorita, cca. 10-12 minute pentru un roux de culoare deschisa, 15-18 minute pentru unul de culoare mediu-inchisa si 20-25 de minute pentru unul de culoare foarte inchisa.
Daca amestecul se arde, se arunca si se ia de la capat. Un roux ars va da mancarii un gust amarui.
Daca se foloseste roux pentru a ingrosa un sos, dupa ce atinge culoarea dorita se amesteca in el 1/2 cana din sos, amestecand cu atentie, oprindu-se astfel din fierbere. Odata ce este pre-amestecat astfel, e mai putin probabil sa formeze aglomerari sau cocoloase cand este amestecat cu restul sosului.