Supa de bulgur cu legume

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / legume si fructe
Supa de bulgur cu legume
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Daca fasolea verde fava nu este disponibila, se poate inlocui cu fasole fava uscata, aceasta trebuind insa sa fie inmuiata peste noapte, in apa rece. Daca se foloseste fasole fava din cutie, deja fiarta, ea se va adauga in oala la sfarsit, impreuna cu verdeturile tocate.
stelute
Ingrediente : 4 linguri de ulei de masline 100 g bulgur de grau 100 g fasole fava verde, curatata 50 g boabe de naut, inmuiate peste noapte 30 g linte galbena, inmuiata peste noapte 2 cepe, tocate 4 linguri de pasta de rosii 5 lingurite pasta harissa (vezi reteta mai jos) 5 lingurite de boia dulce 5 lingurite de seminte de chimen 4 catei de usturoi, pisati 1 morcov, taiat cubulete 1 pastarnac, taiat cubulete 30 g mazare 1/2 legatura patrunjel proaspat, tocat 1/2 legatura coriandru proaspat, tocat 10 frunze de spanac, tocate 2 tulpini de telina, tocate 2 lamai, taiate in patru sare piper negru, macinat masline verzi si negre, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 13 ore 15 minute
Indicatii :

Se pun intr-o oala 8 cani de apa si putin ulei de masline. Se toarna in apa bulgurul, fasolea fava, nautul, lintea si ceapa tocata. Se fierb la foc mediu 30 de minute.
Se adauga pasta de rosii, harissa, boiaua, sarea, piperul, semintele de chimen si usturoiul. Se amesteca bine si se fierbe inca 10 minute, la foc mic. Se adauga morcovul si pastarnacul, apoi mazarea. Se fierbe totul inca 5 minute.
Se adauga verdeturile tocate, se mai fierbe supa 7-10 minute, apoi se potriveste de sare si piper si se ia de pe foc.
Se serveste cu sferturi de lamaie si masline.


Share