Supa de cod afumat

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / peste si fructe de mare
Supa de cod afumat
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 600 ml supa de peste, pui sau legume 1 ceapa medie, tocata marunt 800 g praz, spalat bine si taiat rondele 2 linguri ulei de masline extra virgin 850 g fasole alba, cu bob mare, din cutie 500 g cod afumat 2 linguri patrunjel tocat piper negru 4-6 linguri de smantana
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : portugheza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se pune supa pe foc, intr-o oala.
Se incinge uleiul intr-o cratita de marime medie si se calesc ceapa si prazul timp de 5 minute, amestecand ocazional. Se adauga supa, se da in clocot, se micsoreaza flacara, se acopera si se fierbe incet 5 minute.
Se adauga fasolea, cu tot cu lichidul din cutie, si se sfarama rapid, cu o furculita. Se da din nou totul in clocot, se micsoreaza flacara, se acopera si se fierbe inabusit.
Se curata pestele de piele si se taie carnea cubulete, indepartand toate oasele. Se adauga in supa si se fierbe incet pana ce carnea devine opaca.
Se asezoneaza supa, dupa gust, cu piper (pestele afumat ar trebui sa fie de ajuns de sarat ca sa nu se mai sareze suplimentar). Se presara patrunjelul tocat peste supa si se serveste.
Se amesteca cate o lingura de smantana in fiecare farfurie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.