Supa de crabi cu sparanghel

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / peste si fructe de mare
Supa de crabi cu sparanghel
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Reteta este o specialitate a aorasului Dalat, unde este populara mai ales vara, cand crabii au cel mai bun gust.
stelute
Ingrediente : 1 kg crabi cruzi, sau gatiti in cohilia lor, sau 1 kg carne de crabi fara cochilie 25 ciuperci negre, uscate 1,5 litri lichid in care au fiert crabii cruzi, sau bulion de peste (sau supa preparata din cubulete de concentrat) daca se folosesc crabi gatiti 6 fire de sparanghel, curatat 1 lingura de amidon dizolvat in 1 lingura de apa 1 lingurita de sare 1/2 lingurita de piper negru, macinat 1 albus de ou 1/2 cana cu frunze proaspete de coriandru, rupte bucatele
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : vietnameza Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Daca se folosesc crabi cruzi, se freaca bine cu o perie aspra, sub jet de apa rece, dupa care se imerseaza intr-o oala cu apa clocotita, sarata, circa 1,5 litri. Se fierb 10-15 minute. Se scot cu o spumiera, pastrand lichidul in care au fiert. Se curata crabii tragand de sortul de sub cochilie. Se deschide carapacea folosind un cutit ca parghie si se indeparteaza plamanii. Se rupe, sau se taie, corpul in jumatate. Se taie carnea bucati. Se rup clestii prin rasucire si se pastreaza pentru ornat.
Se inmoaie ciupercile 20 de minute in apa fierbinte. Se scurg, storcandu-se. Se indeparteaza tulpinile tari, iar palariile se taie julienne, dupa care fasiile s etaie cubulete mici.
Intr-o oala mare, se da in clocot lichidul in care au fiert crabii (sau bulionul de peste).
Se taie varfurile firelor de sparanghel, circa 4 cm lungime, iar restul tulpinii se taie rondele subtiri. Se adauga varfurile de sparanghel in lichidul clocotit si se fierbe 2 minute.
Se scot varfurile de sparanghel cu o spumiera si se transfera pe o farfurie.
Se adauga mixtura de amidon in oala impreuna cu rondelele de sparanghel. Se fierbe incet, ca sa se ingroase lichidul. Se asezoneaza cu sare si piper si se incorporeaza albusul de ou.
La final, se adaugfa carnea de crabi si piperul. Se amesteca si se ia oala de pe foc.
Cand se serveste, se orneaza supa cu coriandru si varfuri de sparanghel.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.