Supa de crabi, nuca de cocos si coriandru

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / peste si fructe de mare
Supa de crabi, nuca de cocos si coriandru
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri ulei de masline 1 ceapa tocata marunt 1 tulpina de telina tocata 2 catei de usturoi zdrobiti 1 rosie mare, curatata de coaja si tocata 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 3 linguri coriandru tocat 1 litru zeama de peste 500 g carne de crabi 250 ml lapte de cocos 2 linguri ulei de palmier 1 limeta, sucul de la sare feliute de lamaie ulei aromat cu ardei iute
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : braziliana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita, la foc mic. Se adauga ceapa si telina si se soteaza 5 minute, pana se inmoaie iar ceapa devine transparenta. Se adauga usturoiul si ardeiul iute si se mai soteaza alte 2 minute.
Se adauga rosia si jumatate din coriandru si se mareste flacara. Se gateste, amestecand, 3 minute, dupa care se adauga zeama de peste. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet 5 minute.
Se adauga carnea de crabi, laptele de cocos si uleiul de palmier; se fierbe la foc mic 5 minute. Consistenta trebuie sa fie ce a unui lichid relativ gros, dar nu gros ca sosul unei tocane. Asa ca, daca e nevoie, se mai adauga putina apa.
Se adauga suscul de lime si restul de coriandru, apoi se asezoneaza cu ulei aromat cu ardei iute si se orneaza cu feliute de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.