Supa de dovleac cu curry si lapte de cocos

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / legume si fructe
Supa de dovleac cu curry si lapte de cocos
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 90 g unt 1 ceapa mare rosie, tocata 2 catei de usturoi, tocati 1 lingurita pudra de curry 2 cartofi medii, taiati bucatele 400 g miez de dovleac, tocat 3 cani zeama de pasare 1 lingurita sare 1 lingura patrunjel, tocat 1 cana lapte de cocos 1/2 praz mic, taiat rondele subtiri 80 g smantana
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se topesc 2 linguri de unt intr-o cratita mare. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc pana ce se inmoaie ceapa. Se adauga curry si se gateste in continuare 1 minut, amestecand. Se adauga cartofii si dovleacul si se gatesc, amestecand, inca 1 minut, pana ce toate legumele sunt trecute prin unt.
Se adauga zeama de pasare, piperul, sarea, patrunjelul si putina apa, daca nu este indeajuns lichid ca sa acopere ingredientele. Se da in clocot, se micsoreaza flacara, se acopera si se fierbe totul incet, 20 de minute, pana ce toate vegetalele sunt facute.
Intre timp, se topeste restul de unt intr-o tigaie mica, se adauga prazul; se gateste pana ce prazul se inmoaie.
Se serveste supa cu firisoare de smantana turnate deasupra, in fiecare castronel individual. Se presara praz prajit deasupra si se serveste.
Supa se poate servi si rece, dupa ce a fost tinuta la frigider circa 1 ora. In loc de praz, se orneaza cu frunze de arpagic tocate.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.