Supa de dovleac

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / legume si fructe
Supa de dovleac
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 dovleac, circa 1,5 kg 6 linguri de ulei de masline 2 cepe, tocate 3 catei de usturoi, tocati 7-8 cm bucata de radacina de ghimbir, data prin razatoare 1 lingurita de seminte de coriandru, macinate 1/2 lingurita de pudra de curcuma un praf de piper de Cayenne 1 litru de zeama de legume (sau supa preparata cu cubulete de concentrat) sare piper negru, proaspat macinat 1 lingura de seminte de susan frunze proaspete de coriandru, pentru ornat fasiute de miez de dovleac, curatate de seminte 120 ml ulei de masline, pentru prajit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : cubaneza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6-8 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se inteapa dovleacul in jurul vrejului, de mai multe ori, folosind o furculita. Se unge dovleacul cu ulei din belsug si se coace 45 de minute, pana se face fraged. Se lasa sa se raceasca pana ce poate fi manuit.
Trebuie precautie cand se taie dovleacul, caci in interior ar putea ramane inca destul de mult abur fierbinte. Cand este destul de rece ca sa poata fi manuit, se indeparteaza semintele si se scobeste miezul, dupa care se taie cubulete.
Se incing intr-o oala mare 4 linguri din uleiul ramas, se adauga ceapa, usturoiul si ghimbirul, apoi se soteaza totul 4-5 minute, la foc mediu. Se adauga coriandrul, curcuma si piperul de Cayenne, apoi se gateste inca 2 minute. Se adauga miezul de dovleac si zeama de legume. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe supa 20 de minute.
Se lasa supa sa se raceasca putin, apoi se face piure, intr-un blender. Se readuce piureul in oala si se asezoneaza.
Intre timp, folosind un cutit special pentru curatatul cartofilor, se taie fasii subtiri de dovleac. Se incinge uleiul pentru prajit intr-o tigaie mica si se prajesc fasiutele, in transe, cate 2-3 minute, pana se fac crocante. Se scurg de ulei pe prosoape de hartie.
Se reincalzeste supa si se toarna in castronele individuale. Deasupra ei se pun fasiutele crocante de dovleac si se garniseste cu seminte de susan si frunze de coriandru.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.