Supa de fasole cu chipsuri de tortillas

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / leguminoase
Supa de fasole cu chipsuri de tortillas
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 linguri de ulei de masline 350 g carne de vita slaba, taiata bucatele 2 cepe, tocate 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte si tocati 2 linguri de boia de ardei dulce 1 lingurita de chimen, macinat 2 foi de dafin 2 linguri de pasta de rosii 900 ml zeama de carne de vita 800 g amestec de boabe de fasole, din cutie, bine scurse 3 linguri de frunze proaspete de coriandru sare piper negru, macinat 1 punga cu chipsuri de tortillas, rupte bucatele 225 g branza Monterey Jack (sau Cheddar), data pe razatoare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 25 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o oala mare, la foc iute, si se rumenesc bucatile de carne, cat mai uniform. Se scot apoi cu o spumiera. Se micsoreaza flacara si se adauga in oala ceapa, usturoiul si ardeii iuti, apoi se calesc 4-5 minute, pana se inmoaie.
Se adauga boiaua si chimenul, se amesteca si se gateste inca 2 minute. Se readuce carnea in oala, se adauga foile de dafin, pasta de rosii si zeama de carne. Se da totul in clocot.
Se micsoreaza flacara, se acopera supa si se lasa la fiert, incet, 45 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se pune un sfert din amestecul de fasole intr-un castron, se sfarama cu o furculita si se adauga in supa, ca s-o ingroase. Se adauga apoi restul de fasole si se fierbe supa inca 5 minute. Se asezoneaza si se adauga coriandrul.
Se pune supa in castronele individuale, iar deasupea sa se pun chipsurile de tortillas si se presara din belsug cu vranza rasa.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.