Supa de fenicul si cod

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / peste si fructe de mare
Supa de fenicul si cod
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Se serveste cu paine calda, cu coaja crocanta, sau cu felii de paine din amestec de cereale, sau cu seminte de mac.
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de masline extra virgin 1 praz, feliat 1 bulb de fenicul, tocat 300 ml vin alb, uscat 900 ml bulion de peste 125 g conchigliete (paste cochilii, pentru supe) 450 g file de cod, fara piele, taiat bucatele 2 rosii, decojite, fara seminte, tocate 1 lingura de faina de porumb 115 g creveti gatiti, decorticati 1/2 lingurita de sos de ardei iute, sau dupa gust 2 linguri de smantana 2 linguri de patrunjel proaspat sare si piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o oala mare si grea. Se adauga prazul si feniculul si se gatesc circa 5 minute, amestecand ocazional.
Se adauga vinul si bulionul de peste, apoi se da in clocot. Se adauga pastele si se amesteca supa o data, apoi se lasa sa fiarba incet timp de 8 minute, sau pana ce pastele sunt aproape fragede.
Se adauga cu grija bucatile de peste si rosiile, impreuna cu sare si piper, dupa gust. Se gatesc la foc mic 1-2 minute.
Intre timp, se amesteca faina de porumb cu 2 linguri de apa, ca sa formeze o pasta. Se adauga aceasta mixtura in supa si se da in clocot, amestecand constant. Se adauga crevetii ti se fierbe totul inca 1 minut.
Se adauga sosul iute, dupa gust. Se adauga smantana si patrunjelul, se amesteca si se serveste supa imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.