Supa de fructe de mare cu busuioc

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / peste si fructe de mare
Supa de fructe de mare cu busuioc
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri ulei de alune 4 salote, tocate marunt 2 catei de usturoi, tocati 2 lingurite de curcuma, macinata 2 tulpini de lemongrass, rupte in 3 bucati 3 radacini de coriandru, tocate 2 ardei iuti verzi, proaspeti, curatati de seminte si feliati 3 rosii mari, decojite, curatate de seminte si tocate (sau 400 g rosii din cutie, tocate) 850 ml bulion de peste (sau preparat din cubulete de concentrat) 2 lingurite de zahar de palmier (sau zahar brun) 2 linguri de sos de peste 225 g midii proaspete 12 creveti king proaspeti, decorticati, cu cozile lasate intacte 225 g file de peste cu carne alba, fara piele, taiat bucatele 225 g calamari, taiati inele 1 limeta, sucul de la 3-4 fire de busuioc thailandez
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se stir-fry 1-2 minute salotele, usturoiul, curcuma, lemongrass-ul, ardeii iuti si coriandrul, pana ce ingredientele isi elibereaza aromele.
Se adauga rosiile, bulionul, zaharul si sosul de peste. Se fierbe amestecul 8-10 minute, la foc mediu-mic.
Se freaca bine midiile sub jet de apa rece si se curata de barbi. Se arunca cele cu cochiliile sparte si cele care, lovite cu degetul, nu se inchid imediat.
Se adauga in wok crevetii, midiile, pestele si calamarii, se acopera msi se gatesc 3-5 minute, pana ce pestele este facut, iae midiile sunt deschise. Se arunca midiile cara au ramas cu cochiliile inchise.
Se adauga sucul de limeta si busuiocul si se imparte supa intre boluri individuale, incalzite. Se serveste imediat.


Share