Supa de legume cu taitei

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / legume si fructe
Supa de legume cu taitei
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de alune 1 ceapa, feliata subtire 2 catei de usturoi, tocati marunt 1 morcov mare, taiat fasiute subtiri 1 dovlecel, taiat fasiute subtiri 120 g broccoli, taiat florescente 1 litru de bulion de legume (sau preparat din cubulete de concentrat) 400 ml lapte de cocos 3-4 linguri de sos de soia 2 linguri de pasta rosie de curry (vezi reteta mai jos) 55 g taitei de orez lati 120 g muguri de fasole mung 4 linguri de coriandru proaspat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se stir-fry ceapa si usturoiul timp de 2-3 minute. Se adauga morcovul, dovleceii si broccoli si se continua alte 3-4 minute, pana ce legumele se fac fragede.
Se toarna in wok bulionul si laptele de cocos si se da amestecul in clocot. Se adauga sosul de soia, pasta de curry si taiteii si se fierb ingredientele 2-3 minute, pana ce taiteii se fac fragezi.
Se adauga mugurii de fasole si frunzele de coriandru si se serveste supa imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.