Supa de legume

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / legume si fructe
Supa de legume
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 lingura de ulei de floarea-soarelui 1 ceapa mica, tocata 1 praz mic, feliat subtire 1 morcov mare, taiat rondele subtiri 1 bulb de fenicul, feliat 225 g napi galbeni, taiati cubulete 225 g cartofi, curatati si taiati cubulete 1 frunza de dafin cateva fire de cimbru proaspat cateva fire de patriunjel 600 ml fiertura de legume, preferabil preparata in casa 1 cutie de rosii tocate, circa 400 g sare si piper frunze de fenicul (din partea superioara a bulbului), sau frunze proaspete de arpagic, tocate, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : engleza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita. Se adauga ceapa si se gateste 5 minute, amestecand ocazional, pana ce se inmoaie, dar inca nu este rumenita.
Se adauga prazul, morcovii, feniculul, napii si cartofii si se gatesc 5 minute, pana se inmoaie putin. Se leaga impreuna patrunjelul cu cimbru si frunza de dafin, ca un bouquet garni. Se adauga in cratita, impreuna cu fiertura de legume si rosiile, cu suc cu tot. Se asezoneaza dupa preferinta si se da in clocot, dupa care se acopera cratita si se micsoreaza flacara. Se fierbe supa incet, 45 de minute, sau pana cand toate legumele sunt fragede.
Se scoate bouquet garni din supa si se potriveste de sare si piper. Se presara cupa cu frunze de fenicul, tocate, sau cu frunze tocate de arpagic si se serveste fierbinte. Painea integrala sau din amestec de cereale este delicioasa cu aceasta supa.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.