Supa de morcovi cu portocale

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / legume si fructe
Supa de morcovi cu portocale
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 litru fiertura de legume, preferabil preparata in casa 500 g morcovi, taiati cubulete mici 100 g cartofi, curatati de coaja si taiati cubulete mici 100 g praz, tocat 2 fasii de coaja de portocala 4 linguri de suc de portocale, sau dupa gust sare si piper 4 linguri de smantana, pentru servit 2 linguri de patrunjel tocat, pentru servit 1 fasie de coaja de portocala, taiata firisoare, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : engleza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 5 ore 0 minute
Indicatii :

Se toarna fiertura intr-o oala mare si se adauga morcovii, cartofii, prazul si coaja de portocala. Se da mixtura in clocot, la foc iute, spumand supa daca este nevoie, apoi se micsoreaza flacara la mediu si se lasa supa sa fiarba incet circa 20 de minute, sau pana cand toate legumele sunt foarte fragede.
Se scot fasiile de coaja de portocala. Se transforma supa intr-un piure omogen, folosind un blender sau robot de bucatarie.
Daca se serveste supa fierbinte, se readuce pe foc, intr-o oala curata. Se incinge si se adauga sucul de portocale, dupa care se potriveste de sare si piper. Se toarna supa in castronele individuale si se adauga, in fiecare, cate o lingura de smantana. Se presara cu patrunjel si firisoare de coaja de portocala si se serveste imediat.
Daca supa se serveste rece, se lasa sa se raceasca, apoi se pune in frigider, pentru cel putin 4 ore. Cand este gata de servit, se adauga sucul de portocale si se potriveste asezonarea. Se orneaza si se serveste, exact cum se face cu supa fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.