Supa de peste marocana

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / peste si fructe de mare
Supa de peste marocana
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 200 g file de peste cu carne alba, taiat cubulete 200 g creveti decorticati, taiati cubulete 100 g ciupercute, taiate cubulete 2 cepe, tocate marunt 4 catei de usturoi, tocati marunt 200 g calamari 1 g firisoare de sofran 1 lingura de ulei de masline 1 lingura de ulei de arahide 2 rosii proaspete 4 linguride pasta de rosii 100 g taitei de supa 1 legatura de patrunjel, tocat 1 legatura de coriandru, tocat 1 lingura de amidon sare piper negru proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se intorc corpurile calamarilor pe dos, ca o manusa, se spala si se toaca marunt.
Se incing intr-o cratita mare uleiurile de arahide si de masline. Se adauga ceapa si usturoiul, se presara cu firisoarele de sofran si se calesc rapid 1 minut. Se adauga calamarii si se prajesc 3-4 minute, adaugand putina apa daca este nevoie. Se asezoneaza cu sare si piper.
Se adauga pestele, crevetii si ciupercutele. Se amesteca bine si se da in clocot.
Se fac doua mici taieturi, in cruce, pe fundul rosiilor proaspete, si se oparesc 3 minute, in apa clocotita. Se imerseaza dupa aceea in apa rece. Se curata de coaja si de seminte si se toaca pulpa cubulete. Pasta de rosii se amesteca cu putina apa, intr-un castronel, si se adauga in supa impreuna cu rosiile tocate. Se gateste supa 10 minute, la foc mediu.
Se adauga taiteii, coriandrul si patrunjelul tocat. Se gusta si se potriveste de sare si piper. Se acopera cratita si se gateste inca 5 minute.
Se amesteca amidonul cu putina apa intr-un castronel. Se toarna apoi mixtura in supa si se amesteca pe foc pana ce supa se ingroasa putin. Se serveste supa imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.