Supa de porc cu orez

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / porc
Supa de porc cu orez
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Este o supa groasa si satioasa. Ardeii iuti si ceapa verde se adauga in ultimul moment, asa ca isi vor pastra intacte aroma si textura. Atentie, ardeii iuti vor fi aproape cruzi, deci foarte iuti.
stelute
Ingrediente : 350 g muschi de porc, cu piele cu tot 2 linguri pasta de ardei iuti 85 g orez jasmine 850 ml bulion de pui (sau preparat din cubulete de concentrat) 1 lingura de pasta rosie de curry (vezi reteta mai jos) 1 lingurita de pasta de creveti 2 tulpini de lemongrass, rupte in jumatate 5 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, feliata subtire 2 oua 4 cepe verzi, tocate 2 ardei iuti rosii, proaspeti, feliati 4 fire de busuioc thailandez
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se incinge cuptorul la 200 °C. Se desprinde pielea de pe carne si se trage inapoi. Se unge carnea cu pasta de ardei iute si se trage pielea la loc, peste carnea unsa. Se pune carnea pe o tava de copt si se gateste 45 de minute in cuptor, pana ce pielea se face crocanta si se rumeneste, iar carnea este facuta. Se scoate carnea si se lasa sa stea 10 minute, inainte de a o taia felii groase. Fiecare felie se taie apoi fasiut, iar pielea crocanta se taie bucatele cat mai mici.
Intre timp, se spala orezul cu apa rece, de cateva ori, pana ce apa curge curata. Se scurge bine de tot.
Se toarna bulionul de pui intr-o oala, se adauga pasta de curry, pasta de creveti, bucatile de lemongrass si ghimbirul. Se da in clocot, se adauga orezul si se da din nou in clocot. Se micsoreaza apoi flacara si se fierbe orezul la foc mic-mediu timp de 10-12 minute.
Se sparg ouale in oala cu supa si, imediat ce incep sa se intareasca, se sparg galbenusurile si se amesteca bine cu orezul. Se fierbe orezul inca 3-4 minute, pana ce este facut.
Se adauga ceapa verde si ardeii iuti.
Se pune supa in vase individuale incalzite, se adauga fasiile de carne de porc si bucatele de piele crocanta. Se orneaza cu frunze de busuioc si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.