Supa de porumb si ardei

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / cereale
Supa de porumb si ardei
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 ardei grasi, rosii 2 linguri ulei de porumb 1 ceapa medie, tocata marunt 500 g porumb tanar, din cutie, bine scurs 750 ml zeama de pui 150 ml smantana sare piper negru, proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se coc ardeii grasi pe o tava, la foc mediu, intorcandu-i frecvent pana ce coaja incepe sa crape si sa se carbonizeze uniform. Se pun apoi intr-o punga de plastic groasa, bine inchisa, pentru a pastra aburul inauntru; se lasa 20 de minute, dupa care se scot si se decojesc.
Se taie ardeii in jumatate, se curata de cotoare si seminte. Unul dintre ardei se pune deoparte, celalalt se taie bucatele.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa si se prajeste la foc mic timp de 10 minute, pana ce se face transparenta. Se adauga ardeiul taiat bucatele si se soteza totul inca 5 minute, la foc moderat.
Se pune continutul tigaii intr-un blender, impreuna cu zeama de pui, si se proceseaza putin; mixtura rezultata nu trebuie sa fie foarte omogena.
Se readuce supa in oala si se reincalzeste. Se adauga apoi smantana si se asezoneaza cu sare si piper. Ardeiul pastrat se taie fasiute subtiri, iar jumatate dintre ele se adauga in oala.
Se serveste supa in boluri incalzite, garnisita cu restul de fasiute de ardei.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.